PwC Embankment Place, London

Pwc Embankment Place BREEAM Outstanding
Pwc Embankment Place BREEAM Outstanding
Pwc Embankment Place BREEAM Outstanding
Pwc Embankment Place BREEAM Outstanding
Pwc Embankment Place BREEAM Outstanding
Pwc Embankment Place BREEAM Outstanding
Pwc Embankment Place BREEAM Outstanding
Pwc Embankment Place BREEAM Outstanding

The refurbishment of PwC’s HQ surpassed all BREEAM achievements to date by achieving a landmark 96.31% Outstanding score and is the world's greenest building. Situated above Charing Cross station, the 450,000 square foot building is a technically complex structure ‘hung’ from nine tied arches with cantilevers on both sides, all sitting on 35m deep piles.

The dated and inefficient offices were revitalised to create a modern flexible workplace reflecting PwC’s market leading position. Each floor was designed with a central ‘heart space’ linking the North and South atria. Two scenic lifts were installed on the North side to transport visitors to a seminar suite, meeting rooms and business lounge on the first level and executive meeting and dining spaces on the ninth. A cantilevered staircase was constructed on the South side connecting the staff floors. Agile based working was provided via 3,150 workstations for 4,500 staff, operated through a ‘hoteling’ system.

The project was carried out while 2,000 staff remained in occupation.

Title: PwC Embankment Place
Sector: Accountancy
Location: London
Duration: 93 weeks

Watch a time-lapse video of this landmark transformation. 

Project Manager: Turner & Townsend
Architect: TP Bennett
Quanity Surveyor: Turner & Townsend
M&E Consultant: Chapman BDSP

Contact Us

If you would like to discuss your project with us call 020 7307 9000 or email enquiries@overbury.com