Case study filter

A new library not to keep quiet about

We worked with the University of Portsmouth to create a quality library environment that helps student learning. The project had to be completed before more than 300 students started a new academic year.

We refurbished the ground floor of the library, a social learning zone and a group study zone, merging them into one continuous area. We then installed a new fully-equipped café, with feature ceiling and lighting, added a first floor balcony, constructed new joinery units to house A/C units, and installed modern air conditioning and acoustic cladding in the group study area. This was all arranged so the University could install furniture, fittings and IT during the last two weeks of the project, and fine-tune the feature lighting and power to their specific design requirements.

Project features

  • Location Portsmouth More
  • Sector Education More
  • Size Under 5,000 sq ft More
  • Project type Higher education fit out

Key contacts

  • Andrew Boyle

    Andrew Boyle

    Southern

  • Bob Banister

    Bob Banister

    Higher Education, Frameworks & Retail Banking

Contact us

Thank you for contacting Overbury

One of our team will be in touch regarding your query shortly. While you wait for us to respond you can find out more about Overbury through the links below:

Who we are
Overbury FAQs
Our Approach
Case Studies
Clients
Our offices

Case study filter

Case study filter

Latest case studies

View all case studies