Confidential Financial Client Office Refurbishment

Office space is a big ticket overhead cost. This large financial institution wisely decided to make better use of its Edinburgh workspace by refurbishing it to reflect activity based working. By supporting different working styles in flexible zones, they were able to hand 8,500 sq ft back to the building’s landlord.

Edinburgh

17,000 sq ft

Space efficient fit out


Cost-effective, space efficient office fit out

This organisation has exchanged a hierarchical working culture with predominantly cellular workspaces for a more agile office, one which is modern and inspirational. Our fit out, delivered in partnership with Aecom and Mace, ensures that every inch of the reduced floorspace is utilised smarter.

Employees now have a huge, open plan kitchen and breakout space. Alongside the informal drop down and eating areas, we also fit out a meeting suite with furniture to support collaboration including high chairs and banquettes. Wherever possible, seating areas and furniture have integrated data and power points so employees can move around and work with ease.

Office meeting booths

Place of pride

We’ve included writable surfaces for brainstorming, plenty of storage and electronic lockers to draw people to the space for other purposes, making it a hub of activity on the first floor. Without a formal reception space in the office, this buzzing area is perfect for entertaining clients or grabbing a quick coffee before heading into the boardroom. The boardroom has a stacking glass partition which allows our client to reconfigure the room to suit the meeting in progress, whether it be an employee town hall gathering or a client presentation.

Office kitchen fit out
Meeting room fit out

Ample amenities

Although this organisation's second floor is now half the size, it certainly hasn’t compromised on amenities. Here, we’ve fit out another boardroom and a handful of meeting rooms, a mothers’ room, a kitchenette and teapoint, an informal lounge with sofas, as well as a multipurpose room which can be used for health screenings, meditation or prayer.

breakout area in office fit out
Red meeting room refurbishment
Office meeting pod.jpg

Right on the money

Our client didn’t want to break the bank so we worked together to find solutions that fit the budget. This project was delivered with lots of client consultation and engagement, which was mostly done virtually. This business, and many other client stakeholders weren’t able to visit the site, but our focus on partnership saw the project become a reality in spite of the circumstances. We delivered a project to be proud of and the final space is right on the money.

Open plan office workstations
Corridor in modern office refurbishment

Explore another project