Delivering the right solution

Together with architects HNW, Overbury delivered the CAT B refurbishment for Lane Clark and Peacock’s newly extended office in the heart of Winchester. The project began pre-COVID and largely took place while LCP staff remained at home during the lockdown.

LCP were looking to create a variety of engaging working environments across the four-storey building that fitted their brand ethos, enabling them to embrace an evolving workplace culture.

Winchester

28,000 sq. ft.

Investing in the office of the future


A warm welcome

When you arrive, you're met by an atmospheric reception area with a timber feature wall and lighting. A new bespoke Corian reception desk and illuminated logo make a strong first impression and really set the tone for the rest of the building.

Throughout the ground floor there is an abundance of open plan office space with individual meeting rooms separated by glazed partitions. Located in the centre, a tea point acts as an anchor in the space. Framed by a beautiful breakfast bar portal with quartz worktops, the tea point is a refreshing place for staff to socialise and reconnect.

Bright breakfast bar in modern office
Timber feature wall in office reception

A fresh concept

The first and second floors are dedicated to working areas. Following LCP’s brief for a bold conceptual office with a blend of unique workspaces and relaxation areas, we created a dynamic, captivating space with large open plan hot desks, small seating booths and tea points. These varying scales of workspaces enable staff to tailor their day to their professional needs, whether that’s a large meeting, a small focus group- or quiet individual work.

large modern meeting space with acoustic ceiling panels
Meeting pod for privacy in open plan office
Bright yellow office furniture

We wanted the finish of the refurbishment to match the industry-leading status of LCP and inspire its people. Across both upper floors, the refreshment zones have been fitted to an exceptionally high standard, fusing cutting-edge design with top-notch materials. Bespoke joinery and glazing elevate the appearance of the space, adding detail and clarity; while feature acoustic raft ceilings with pendant and linear lighting make the space feel warm and balanced.

pods in a modern office fit out
bright yellow pendant lighting

The view from the top

Up on the third floor, staff and visitors are encouraged to sit back and enjoy the view as they enter the Hub, a vibrant communal staff kitchen and canteen, which also serves as an entertainment space. Gone are the days of dull, dreary kitchenettes; this canteen is fresh, colourful and inspiring. With a colour palette of deep oranges, greens and blues, the Hub is set to wow. What’s more, the space opens out onto a newly extended roof terrace, allowing staff to soak up far-reaching views of Winchester city centre and the surrounding Hampshire countryside.

Communal staff kitchen in office fit out
Contemporary roof terrace ontop of a modern office fit out

Cutting costs, not corners

We knew that LCP wanted to make a radical change to the way its Winchester office operates in the ever-changing working world. We also recognised their need for cost efficiency and sustainability. After running a value engineering exercise to see where we could offer LCP better value, we substituted an expensive, specialist acoustic ceiling panel made in the US for a UK-based manufacturer, which ultimately offered greater fire safety and acoustic performance. This was just one of the many ways we were able to meet LCP's budget without compromising the quality of the overall refurbishment.

flexible workspaces in office fit out

Explore another project