The Hut Group + MyProtein Fit Out

A rapidly expanding and creative internet retailer deserves an equally vibrant and engaging fit out. We designed and built offices for three of their business units, each taking distinct inspiration from history, IT/technology and the gym.

Northwich

40,000 sq ft


The Hut Group (THG) was going through a period of rapid growth, and despite already occupying several buildings at Gadbrook Business Park in Northwich, they needed additional offices to house their expanding teams. After acquiring three additional sites, they teamed up with Overbury to refurbish the spaces.

We delivered three Cat B refurbishments varying in size from 5,000 to 15,000 sq ft, each with a distinct theme and personality.

The Gym

Our first project for THG was to refurbish a new space for MyProtein, which has successfully grown to become Europe’s number one sports nutrition brand. Since the team live and breathe fitness every day, we drew inspiration for the fit out from the gym and a locker room, complete with a running track past the workstations!

The Server

Hertford House was our second project, which was designed to be a tech-inspired space for their IT team. The refurbishment started with a complete strip out of all partitions, ceilings and floor finishes before undertaking a full Cat B fit out, which included mechanical and electrical equipment, new lighting schemes, wall partitions and floor finishings.

The Estate

The third project at Gadbrook Park was a 5,000 sq ft fit out for the group’s shared services and finance teams. We worked with their design team to develop a fun, faux Victorian theme with a refined colour palette of brown, black, white and grey hues. Large prints of royals, both past and present, create a striking first impression.

MyProtein shakers in curved hallway
The Hut Group IT cat b fit out
The Hut Group breakout are fit out

Time to bulk up

MyProtein were after a fun new headquarters for their growing team. They wanted the space to be inspirational and bring about greater interaction between teams. We worked closely with their internal team to develop a style that had strong links back to sports and fitness, while still providing a productive work environment. The project consisted of a full refurbishment, stripping the space back to a shell and core before installing new ceilings, flooring and mechanical and electrical equipment.

From stepping into the reception, you can tell that you’re not about to enter your usual corporate office, as the reception space more closely resembles a high-tier fitness club, rather than your typical corporate park. With double-height ceilings, timber floorboards and contrasting black walls, guests are treated to a high-octane welcome at the MyProtein campus. The first glimpses of the sports inspired industrial theme are seen through the industrial piping handrail above the stairwell and stylised sports jerseys that represent each of MyProtein’s ambassadors from various sporting disciplines.

We’ve continued this theme throughout the remainder of the office; from chipboard walls, to industrial lockers, vintage furniture and even a running track that spans the length of the office.

MyProtein reception design and build

Shake to it

We took the chance to have a bit of fun with the most universal symbol of any sports supplement brand — the protein shaker! We’ve featured miniature protein shakers along a curved hallway that are used to display headshots of the team members in the office at any particular time. This fun twist on a staff board helps to increase recognition and collaboration throughout cross divisional areas.

MyProtein shakers in curved hallway

So, you’ve had your pre-workout and you’re ready to hit the desks. As you continue into the open plan workspace, you’re greeted with the three-lane running track to guide you around the perimeter of the office. Just make sure to take the outside lane when doing a tea run!

The industrial theme is continued across the fit out with iconic gym-style lockers for team members to store belongings away from their desks, keeping the space clean. To keep pace with MyProtein’s ambitious growth plans, we made sure the workstations can easily be arranged to scale up their operation and accommodate future staff.

The Hut Group office kitchen fit out
MyProtein running track in office

Meeting the IT crowd

This office fit out is a fun homage to all things tech; from laser cut circuitry wall panels, to space invader-style graphics and even HTML code printed onto the walls. It’s a bright, engaging and dynamic area for a team that’s responsible for the technology that underpins the business’ daily operations.

Since the office adopted an open plan layout, we selected soft furnishings and meeting pods where colleagues can quickly catch-up and hold a meeting in relative privacy. The pods are finished with soft fabrics to absorb acoustics and have integrated monitors so colleagues can quickly share their work with one another.

The Hut Group meeting pods with soft furnishings
The Hut Group staff cafe fit out

Ctrl-Alt-Delightful

The office features a bright and vibrant colour palette; from pastel light blue, pink and yellow in the kitchen to a darker blue in the meeting room, complete with a 50” touch-screen desk. We placed wooden panelling with a circuit board pattern on the walls and ceiling in the hallways, to provide a contrasting, biophilic design feature to the otherwise tech-centric design.

The Hut Group glazed meeting room fit out with html
The Hut Group smart meeting room design and build

A fit out fit for a queen

The third project at Gadbrook Park was a 5,000 sq ft fit out for the group’s shared services and finance teams. Having previously completed both fitness and IT themed fit outs, we worked with their design team to develop a fun, faux Victorian theme.

We designed this fit out to feature a refined colour palette with brown, black, white and grey hues. Large prints of royals, both past and present, provide a striking entrance to the space and establish the theme of modern regal chic.

The office is divided with a mix of traditional workstations, collaboration spaces and both large and small meeting rooms. To allow light to flow naturally into the meeting rooms, we used full length glass walls with opaque film applied to add privacy and continue the regal theme with subtle detailing. One meeting room has an effect applied to mimic library books, while the other features opaque wooden panelling.

The Hut group Queen print in office fit out
The Hut Group stag print on office storage
The Hut Group collaboration space fit out

Explore another project