Case study filter

Long-standing wealth management company Quilter Cheviot has built a reputation for exemplary and personal service over an impressive 240 years. Its clients have high expectations and the Quilter Cheviot team doesn’t disappoint! We were selected to work alongside HLW architects to fit out a new, sleek office in Bristol that reflects the high quality service Quilter Cheviot provides.

We created a fresh fit out for Quilter Cheviot that represents a new beginning in Bristol. Our brief was to transform 5,300 sq ft in 3 Temple Quay into an attractive open plan workspace, complete with informal meeting rooms, a breakout area and kitchen.

Making an entrance

A stylish new reception area was built with acoustic panels on the ceiling for managing noise, swish ceramic floor tiles and a unique wall finish never used before in England.

Shipped from New York, the Chilewich textile wall tiles are an important part of the overall design concept proposed by HLW. These distinctive woven adhesive tiles are durable and easy to clean, perfect for high-traffic areas.

The reception also boasts a stunning herringbone joinery wall panel with the company’s logo prominently placed in the middle. The intricate detailing of the wood and careful selection of individual colour samples make a standout feature of note. This is certainly a reception area with a difference!

All aboard

The trickiest part of the fit out was working around the existing tenants in the building and on the floor itself. Home to Bank of Ireland, Womble Bond Dickinson LLP and other professional firms, this building sees a lot of action during the day. We had to be mindful not only of employees but visitors too, keeping noise and disruption to the absolute minimum.

Our scope of work included the installation of new partitions, joinery, ceilings and floors, as well as mechanical and electrical alterations to suit the new layout. We gave daily updates to the building management, maintenance and security teams to make sure everyone was on the same page. It was vital the wider team knew what we were up to and when. We were transparent about our progress and kept to our programme without a hitch, despite the number of stakeholders involved.

Flexibility

City centre rental values can be a major turn off for firms moving to sought-after locations. With this in mind, optimising the space and creating a flexible work environment is a really important part of office fit out.

In this project, a suite of client-facing areas was built with a moveable wall. This simple addition allows the rooms to be reconfigured in a number of ways to minimise ‘dead’ space. We also installed leather seating with laptop tables along the corridor to maximise the number of non-traditional workstations.

Contact us

Thank you for contacting Overbury

One of our team will be in touch regarding your query shortly. While you wait for us to respond you can find out more about Overbury through the links below:

Who we are
Overbury FAQs
Our Approach
Case Studies
Clients
Our offices

Case study filter

Case study filter

Latest case studies

View all case studies