Case study filter

Reputation is everything; no-one knows this old adage better than a lawyer. Our fit out for Legal 500 firm, Walker Morris, will firmly cement the company’s name as innovative, collaborative and distinguished.

All together now

Walker Morris’ new 72,000ft campus brings together their 500 employees under the same roof for the first time, making this the largest single site law firm outside of London. This fit out means business, so we wanted the refurbishment of Benson House at 33 Wellington Street to re-enforce the firm’s identity whilst also creating an enviable destination workplace.

Just look up

The reception truly lives and breathes the Walker Morris brand, not only with an LED logo on the rear wall, but strips of LED lighting outlining the reception desk and shining through breaks in the rear timber wall.

Look up and you’ll see the letters W and M tastefully suspended from the double-height ceiling above the reception.

A collaboration hub

Previously spread across two separate buildings in traditional cellular offices, the new fit out brought all of the teams together in a single, collaborative open plan workspace. The space plan emphasises choice and control, allowing employees to find a space that’s perfectly suited to the task at hand.

Breaking the mould

Breakout spaces were paramount, as were a variety of agile areas for activity-based working, that included 48 hot desks and 73 alternative work settings. In addition, social spaces, quiet areas, and collaboration areas were critical to providing the right areas to allow Walker Morris’ associates the freedom to think and work creatively.

Transforming the outdoors

One of the most unique aspects of this project was the extensive refurbishment and landscaping of the carpark at the rear of the building, transforming an underutilised space into a leafy oasis.

Whether it’s for a summertime cocktail party, team strategy session, client entertainment or even pop up events and food trucks, this terrace is versatile and adds incredible value to the building.

Socially inclusive

To really maximise this wonderful space, all the shared social areas on the ground floor, including the newly-built Ts & Cs Café, are oriented towards the landscaped terrace with direct access to the lawn. The central breakout hubs on each of the further three floors also face the garden to take advantage of the green outlook.

The little details

A minimal material palette of timber and bronze was selected for its aesthetic and classic qualities, evoking Walker Morris’s corporate values of quality and integrity. The colour palette takes cues from the corporate branding using the distinctive Walker Morris green for accents, lighting and across the manifestation.

The pattern on the meeting room walls reflects the wood backdrop in the reception area, creating a subtle sense of continuity across the space.

A sustainable success

The project achieved Very Good under the BREEAM Refurbishment and Fit Out 2014 scheme. This was down to the close attention to detail that was paid to the environmental credentials and sourcing of materials - and, in the end, the hard work of the entire project team put in to making this a sustainable success.

What has been created is much more than the partnership had ever imagined, offering a fantastic working environment full of light, places for people to collaborate, focus and relax. Everyone is smiling, enjoying the beautiful landscaped garden terrace and café whilst proudly showing clients around the building. The solution gives the firm flexibility to grow and contract, it has removed territorial behaviours and siloes and truly improved our people experience.
Caroline Black, Walker Morris
Case study filter

Case study filter

Latest case studies

View all case studies