As seen on TV

Overbury has proudly delivered studio and office fit outs for BBC across the UK. From the landmark BBC Broadcast House in Central London, to Salford's Media City and BBC Cymru's stunning campus in Cardiff.

National

1.2 million sq ft

BCO Regional Award Winning


We've worked with the BBC for over a decade to ensure they have the latest facilities at their disposal to continue entertaining the nation and informing the world. With over 15 projects delivered, we couldn't detail them all here. Discover a selection of our three recent projects that you may have just seen on TV!

New Broadcast House, London

At New Broadcast House in London, Overbury performed the refurbishment and fit out of the UK’s first-ever purpose-built broadcast centre, which is now home to BBC News, BBC Vision, BBC Audio and Music and the BBC World Service.

With the total area of 485,000 sq ft, there was space for an abundance of specialist facilities. A total of seven studios were created, plus 26 glass demountable radio studios, meeting rooms, editing suites and two multi-platform areas for broadcasting and recording TV. Refreshment points, seating, wall graphics and two new cafés were also installed.

The M&E was extensive to say the least, involving over 10 million miles of cable, AV installations, including TV monitors and projectors, ticker walls, a 15m diameter LED halo display, four satellite dishes and an O2 antenna.

BBC studio fit out
BBC communal are fit out
BBC open plan office fit out

BBC Cymru, Cardiff

Step behind the scenes to where news and entertainment is created and broadcast across Wales. Designed by ID:SR Sheppard Robson, BBC Cymru Wales' campus at Central Square in Cardiff combines world-class design with cutting-edge facilities.

BBC breakout area fit out
BBC office communal space fit out
BBC radio studio fit out

A landmark fit out

This was a landmark project for BBC Cymru, providing a new 150,000 sq ft home for their 1,200 staff, spread across six floors. This meant that we could provide a full campus-style fit out with dedicated spaces for staff to work, edit, broadcast and collaborate.

A hive of creativity

Naturally, the home of the BBC would require extensive media creation and editing suites. Central Square provides staff with an abundance of cutting-edge facilities to create unique and engaging Welsh content. The development is home to four broadcast studios, 10 radio studios, over 120 editing suites, along with numerous other pre- and post-production facilities, including dubbing suites and voice over booths.

For every type of task

We delivered high spec 'traditional' office spaces where BBC staff could work together and collaborate, or undertake everyday tasks that don't require specialist broadcast or editing facilities. Open plan workstations suitable for hot-desking and casual meeting booths are situated around the building's open atrium. This allows staff to truly embrace activity-based working, never being far from 'traditional' workspaces, collaborative breakout spaces and areas to concentrate or work quietly.

BBC breakout spaces fit out

A unique approach

We collaborated heavily with the base build contractor, with M&E consultants AECOM and architect IS:DR Sheppard Robson, in order to deliver the robust acoustic requirements and specialist steel structures that the fit out required. A bespoke jumbo stud partition was developed and manufactured specifically for the project to achieve the required acoustic and structural ratings.

The project was awarded a BREEAM Outstanding accreditation, reflecting the project's commitment to sustainability and minimising its environmental impact.

Media City, Salford

We fitted out three buildings, covering 380,000 sq ft over 20 floors, to provide a home to 37 departments, including two live studio spaces, breakout areas and semi-private meeting spaces. We produced a spectacular, colourful office environment for staff to interact and work with each other.

The project also included installing over 150,000 feet of cabling and over 220 pieces of joinery — quite an achievement given the relatively short time frame. We also installed bespoke statement chairs and textiles designed by local students and manufactured regionally.

BBC meeting pods fit out

Explore another project