Independent journalism deserves inspirational offices.

We were entrusted with fitting out seven upper floors for international newspaper group, The Guardian. That’s 300,000 sq ft of offices for one of the UK’s oldest and most respected newspaper and media groups.

London

300,000 sq ft


King’s Place near King’s Cross is an ultra-modern, steel-framed building clad in glass and limestone that’s also home to a music and visual arts venue. The project involved creating meeting rooms, open plan and cellular offices, and a large staff restaurant.

We also installed a stainless steel and glass staircase connecting three floors, and a seminar and meeting suite, shower rooms, an archive store and a new generator. The project has proven to be a real hit, winning a 2010 BCO Corporate award, and a prestigious Test of Time award at the BCO (British Council of Offices) awards, in 2014.

Guardian award winning office fit out
Guardian stainless steel glass staircase

Dynamic spaces

The project involved the creation of meeting rooms, open plan and cellular offices, a large staff restaurant, the installation of a stainless steel and glass staircase connecting three floors, and a seminar and meeting suite. In addition, shower facilities, an archive store and a new generator were installed.

Guardian office interiors

Standing the test of time

'By taking a great building, making it better and then evolving the workspace over the years of occupation, the Guardian Group’s HQ, winner of the BCO Corporate Award 2010, is the epitome of what the BCO Test of Time Award stands for. After moving into one of the best office buildings in the UK, the media company and its team could easily have rested on its laurels and played it safe. Instead, it enhanced this great building in Kings Cross which now provides a benchmark workplace.'

- BCO Test of Time Judging Panel

Guardian and Overbury award winning office fit out
Guardian staff restaurant fit out
Guardian studio fit out
Guardian smart meeting room refurbishment

Explore another project