Re-defining audit and advisory

From Edinburgh to Bristol and of course London's Charing Cross, we've delivered multiple offices for PwC, providing a base for the bright minds in audit and advisory.

National

500,000+ sq ft

BCO Award-winning


Embankment Place, Charing Cross

Overbury worked with PwC to fit out over 450,000 sq ft of office space at Embankment Place, London. This was a major project and was completed over 93 weeks with 2,000 staff remaining in occupation during the project.

The project sought to revitalise their existing offices and introduce new ways of working; providing staff with the facilities to adopt a more agile approach to working.

The refurbishment of PwC’s HQ surpassed all BREEAM achievements to date by achieving a landmark 96.31% Outstanding score and is the world's greenest building. Situated above Charing Cross station, the 450,000 square foot building is a technically complex structure ‘hung’ from nine tied arches with cantilevers on both sides, all sitting on 35m deep piles.

Two scenic lifts were installed on the North side to transport visitors to a seminar suite, meeting rooms, and business lounge on the first level and executive meeting and dining spaces on the ninth. A cantilevered staircase was constructed on the South side, connecting the staff floors. Agile-based working was provided via 3,150 workstations for 4,500 staff, operated through a ‘hoteling’ system.

PwC atrium office fit out
PwC office refurbishment for agile
PwC agile working fit out

See the interior transformation

PwC-office atrium fit out
PwC sustainable building refurbishment

2 Glass Wharf, Bristol

PwC aspired to create a workplace that promoted greater collaboration and that encouraged a shared sense of belonging amongst staff. Their aim was also to provide a fun and energising workspace that everybody would be proud to work in.

The new space includes an impressive new client lounge and meeting suites, all with a Bristol-themed name including ‘Banksy’, ‘Wallace & Gromit’, ‘Brunel’ and ‘Rowling’. There is also an exceptional loft staff breakout and presentation area on the top floor that embraces the fabulous views across the historic buildings of Bristol, from the external terrace alongside the River Avon.

PwC collaboration space fit out

The 30,000 sq ft fit out project was delivered over 17 weeks and involved the complete fit out of three floors as well as alterations to the base build to accommodate the new office layout and design. Logistical restrictions meant that all materials and equipment had to be lifted by crane onto the 6th floor, and then distributed to the relevant levels.

This did result in improved co-ordination between the different onsite contractors who worked together to ensure maximum efficiency. Overbury forged strong relationships with the PwC and their professional team including AECOM, BDP and TB&A that ensured the project went smoothly and was delivered successfully.

PwC conference room fit out
PwC soft furniture breakout space
PwC outdoor communal space refurb

Morrison St, Edinburgh

This 32,000 sq ft workspace was awarded the Scottish BCO award for fit out of workplace and was lauded for the in-depth involvement of PwC staff in creating a ‘transformational’ new space.

The fit out comprised a large open plan area to facilitate over 400 staff as well as the creation of meeting rooms, collaborative spaces and a dedicated staff area.

The design embodies the ‘One Firm, One Space, One Future' objective set out by PwC at the beginning of the project through creating a space where staff can grow and where they can work in a variety of different ways.

PwC white sofas in breakout space
PwC meeting pod fit out
PwC office fit out for collaboration

Explore another project