A well-connected enterprise

Working closely with HOK architects, Cushman & Wakefield, and the Anslow Partnership, we successfully delivered the refurbishment of OpenText’s London home at 45 Cannon Street. Occupying two floors of the newly constructed building, the space consists of a mixture of open plan and cellular offices, small and large meeting rooms, collaboration lounges and a town hall meeting area.

45 Cannon St

28,718 sq ft

Fluid, dynamic spaces


Following the brief

Collaboration and innovation are at the core of OpenText’s values. They were looking to merge and modernise three existing offices into one coherent space.

Rather than building more traditional structured working environments, we utilised HOK’s design to create fluid and dynamic spaces which can be used in a variety of different ways. The project was delivered with constant consideration of OpenText’s status as an ‘Intelligent and Connected Enterprise.’

Making connections

On the upper level, large office areas and meeting rooms are strategically contrasted by sleek soundproof pods which provide a convenient setting for more intimate staff interactions. The office is partitioned by stunning glass walls and panels to enhance the flow of natural light and bring a sense of openness to the workspace.

Across both floors, the theme of connectivity has been creatively reinforced by displays of intersecting cables stretched over the glass walls and panels. This unique feature is recreated in the graphics of the ceiling panels in the reception area.

A refreshing break

Following the client’s desire for more casual spaces for staff and visitors, we fitted a new kitchenette and dining facilities, a large town hall area, and several informal break out zones with tea points. Stylish sofas and chairs positioned near sources of natural light encourage employees to step away from their desks into a more refreshing work and social space.

The colour palette has been updated to reflect OpenText’s thoughtful approach to its working environment. In the meeting rooms, vibrant feature walls and furnishings inspire innovation and productivity; while in the kitchen and break out areas, deep blues and soft pastel tones create a more calming environment for employees to unwind and recharge.

Sustainable quality

We communicated with the client regularly to ensure the project was delivered in a way that met their sustainability standards. Existing mechanical and electrical systems were modified and adjusted to prolong their lifespan. Low energy LED lighting and new fan coil units were installed to improve energy efficiency in the space. Bespoke joinery and glazing were also fitted to bring the existing structure up to the quality OpenText was expecting.

Overall, we created a unique and innovative workspace which embodies OpenText’s world-renowned brand and flexibly supports its employees and its evolving business requirements.

Explore another project