Case study filter

Good news for The Guardian

We were entrusted with fitting out seven upper floors for international newspaper group, The Guardian. That’s 300,000 square feet of offices for one of the UK’s oldest and most respected newspaper and media groups.

King’s Place near King’s Cross is an ultra-modern, steel-framed building clad in glass and limestone that’s also home to a music and visual arts venue. The project involved creating meeting rooms, open plan and cellular offices, and a large staff restaurant. 

We also installed a stainless steel and glass staircase connecting three floors, and a seminar and meeting suite, shower rooms, an archive store and a new generator. The project has proven to be a real hit, winning a 2010 BCO Corporate award, and a prestigious Test of Time award at the BCO (British Council of Offices) awards, in 2014.

By taking a great building, making it better and then evolving the workspace, the Guardian Group’s HQ is the epitome of what the BCO Test of Time Award stands for. After moving into one of the best office buildings in the UK, the media company and its team could easily have rested on its laurels and played it safe. Instead, it enhanced this great building in King’s Cross, which now provides a benchmark workplace.

Test of Time Award judging panel

Project features

Key contacts

Contact us

Thank you for contacting Overbury

One of our team will be in touch regarding your query shortly. While you wait for us to respond you can find out more about Overbury through the links below:

Who we are
Overbury FAQs
Our Approach
Case Studies
Clients
Our offices

Case study filter

Case study filter

Latest case studies

View all case studies