BASF modern, collaborative fit out

2 Stockport Exchange is the latest commercial offering in the heart of Stockport town centre. This state-of-the-art office building is spearheading transformation in the neighbourhood, attracting both investment and new tenants to the exciting £145m Stockport Exchange regeneration.

Stockport

21,500 sq ft

More than chemistry


Regeneration relocation

A lease break and a desire to shake things up gave BASF the perfect opportunity to relocate to this premium address, but the global chemical company wanted a fit out to match.

Our fit out was part of BASF’s ongoing organisational transformation project, which aims to deliver a better workplace experience through digitalisation and flexibility. After 25 years in its old office, this open and collaborative workspace at 2 Stockport Exchange represents a new, modern chapter for the firm.

BASF casual seating
BASF office reception fit out

Engaging environment

Our brief was to provide a welcoming, homely and engaging environment to support agile and collaborative working for over 200 employees. Working closely with architects from 5Plus and a project management team at JLL, we delivered a 5-month Cat B fit out that included the design and installation of a new feature staircase.

The central staircase is a key part in helping BASF change working behaviours. Our bespoke-built, steel staircase will help facilitate flexibility and interactions. Ease of movement around the office and between agile zones is crucial to encouraging employees to work in less traditional, sedentary ways.

Feature staircase design and fit out
BASF-staircase fit out to facilitate flexibility
BASF breakout area fit out
BASF office pods

Employee-focused agile spaces

5Plus designed an employee-focused range of facilities across the two floors of this workspace, giving staff the chance to move about and to increase serendipitous interactions. We built tea points and a kitchen, a library, games room and an event space which opens onto a large, airy terrace - perfect for lunches in the sunshine.

These informal areas are supported by other zones for both individual and team-based working. All spaces incorporate acoustic features to lessen noise in busy areas, trendy furniture and high-quality fixtures and finishes.

BASF office kitchen fit out
BASF towhnall seating fit out
BASF meeting room fit out

High-performing workplace

Staying ahead of the curve with a modern, agile workplace that supports collaboration will establish this high-performing organisation in an increasingly competitive market. When the chemistry’s right, there’s no stopping BASF.

BASF meeting room suite fit out.jpg
BASF office phone booth.jpg
BASF breakout-area refurbishment

Explore another project